Adobe Spark 65

Torstaina 9.11.2017 klo 10-16

Balderin sali, Senaatintori, Aleksanterinkatu 12

 
Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan, jolloin katseet ovat historiassa. Todellinen haaste koittaa kuitenkin tulevaisuudessa globaalimuutoksen muuttaessa myös vanhoja ja totuttuja asioita. Yksi kaikkien elämää koskettava asia on ruoka. Ruoka herättää keskustelua ja saa ihmiset kiinnostumaan muuttuvasta maailmasta uudella tavalla. Ruokailutottumusten muuttaminen sen sijaan on pitkä ja aikaa vaativa prosessi. Uudenlaiset tavat tuottaa ruokaa ja kokonaan uudenlaista ruokaa vaativat avointa keskustelua kaikkien osapuolten kanssa tuottajista kuluttajiin.
Future Earth Suomen Globaalimuutossymposium pureutuu nyt kirjaimellisesti tulevaisuuden ruokaan. Millaista on ruoka globaalimuutoksen muuttamassa maailmassa? Tilaisuus tuo tutkijat, yritykset ja päätöksentekijät yhteen keskustelemaan tästä polttavasta aiheesta. Tilaisuudessa pohditaan, mitä uudella tutkimustiedolla on annettavaa yrityksille ja sitä kautta myös kuluttajille ja millaista tutkimustietoa/tutkimusyhteistyötä yritykset tarvitsevat.

Ilmoittautuminen 7.11. saakka tästä linkistä! 


Ohjelma

Tervetulosanat  10.00-10.10

 

Uudet ruokamuodot ja ruokakulttuuri 10.10-11.20

Kohti kestävää ruokakulttuuria - Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä

Entocube - Teknologiaa hyönteisten viljelyyn  

Mehiläiset mukana ruuantuotannon koko ketjussa – Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry

 

Lounas 11.20-12.00

 

Maailma muuttuu, niin myös ruoan tuottaminen 12.00-13.30

Soilfood - ratkaisuja maan sadontuottokyvyn ja viljelyn kannattavuuden parantamiseen - Perustaja Saara Kankaanrinta

Food without fields - Tutkija Lauri Reuter

Yksisoluproteiinia ilmasta, VTT:n ja LUTin yhteisprojekti - Johtava tutkija Juha-Pekka Pitkänen 

Kestävän kehityksen tavoitteet Agenda2030 hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajureina - MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola

 

Ruokahävikin pienentäminen ja kestävät valinnat 13.30-14.45

Saa syödä! - Motivan hanke kestäviin ruokavalintoihin ja ruokahävikin pienentämiseen - Elina Ovaskainen

Yhteinen pöytä - Vantaan kaupungin hanke ruokahävikin pienentämiselle - Hanna Kuisma

Kestävät ruokavalinnat - WWF Suomi  - Suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää

 

Kahvitauko 14.45

 

Ruokaturva 15.00-16.00

Millaisia haasteita Suomen ruokaturva kohtaa muuttuvassa maailmassa? Winland -hanke, väitöskirjatutkija Elina Lehikoinen

Ilmasto muuttuu, miten käy ruokaturvan? –Nälkä ja yltäkylläisyys kirjan yksi kirjoittajista, Tutkija Kaisa Karttunen

 

Keskustelua ja verkostoitumista 

 

Tilaisuudessa tarjotaan lounas. Symposium on osallistujille maksuton.

 


Jos olet kiinnostunut tuomaan tilaisuuteen esittelyständin, ota yhteyttä!

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.